Interview met Opaal

Na zeer lange tijd in de Kerkstraat ( 27 jaar ) verhuizen naar een andere plek?
Het zat niet in ons hoofd om te verhuizen met Opaal. Wel hadden we al jaren plannen om het concept te veranderen. Daarbij houden we van vernieuwing: de winkelruimte in de Kerkstraat heeft veel verschillende materialen, kleuren en vormgevingen gezien. Toen kwam deze locatie voorbij: buren worden van het project ‘De Petrus’ leek ons een uitdagend idee. Zeker toen we ook in het nieuwe pand waren geweest. Vanaf het eerste moment wisten we hoe het eruit moest gaan zien. Samen hebben we het ontworpen en Herman heeft het daarna zelf gerealiseerd. Ook was er toen ruimte voor het nieuwe concept!

Jullie hebben dus ook het assortiment gewijzigd?
Dat zeker, alhoewel we dat ieder seizoen al deden , hebben we de collectie zeer kritisch onder de loep genomen. En zo zijn we nu gekomen tot een assortimentskeuze die feilloos aansluit bij de omgeving en ook bij ons.

Ons?
Inderdaad. Als je al lang in het vak werkt word je steeds kritischer. Daarbij is de markt ontzettend aan het veranderen en daar spelen wij graag op in. Zo gaan we labels verkopen die een aanvulling vormen op je garderobe: iets moois opbouwen voor een langere tijd en ook beter voor het milieu.

Na 28 jaar een nieuwe naam? ( Opaal begon in 1991 in de Dorpsstraat )
Niet helemaal, Opaal is ons dierbaar wij hebben in de afgelopen 28 jaar veel lieve klanten mogen verwelkomen, al die seizoenen hebben we met veel plezier met de naam Opaal gewerkt. De nieuwe naam is dus ‘Opaal stories’, het vertrouwde van Opaal met het spannende van een goed verhaal. Dit is een dubbele knipoog: enerzijds naar het huis vol boeken bij de buren, anderzijds een wink naar het spannende in ons assortiment. Dat spannende is de verleiding van Opaal en dat kan iedere keer iets anders zijn. Bijvoorbeeld een mooie tuinstoel of een bijzondere kandelaar.

Als ik jullie hier zo zie, zie ik niet 2 mensen die de laatste tijd alleen maar gewerkt hebben. ( Herman heeft ruim 750 uur in het nieuwe interieur gestoken)
Klopt. Dit project hebben wij met veel plezier gedaan. Als je iets inspirerends doet kost dat geen energie, maar levert dat juist op. Wij vinden het ook heerlijk om samen te werken. We nodigen dan ook iedereen uit om ons te bezoeken. Wij zijn er al 10 maanden mee bezig en we zijn zo benieuwd wat onze klanten en toekomstige klanten er van vinden .......